Google protesteert met Olympisch Handvest tegen anti-homowetgeving

Auteur: , 2 Reacties
Google Olympische Spelen logo

Het zal je wellicht al zijn opgevallen, maar Google heeft vandaag het logo van de zoekpagina aangepast en protesteert daarmee tegen de omstreden Russische anti-homowetgeving.

Vandaag openen in het Russische Sotsji de Olympische Spelen. Ter gelegenheid hiervan heeft Google het logo (de zogeheten ‘doodle’) veranderd naar een regenboogvlag (symbool van de homobeweging) met daarin verschillende olympische sporten afgebeeld. Vervolgens citeert Google het Olympisch Handvest.

Het beoefenen van sport is een mensenrecht. Ieder individu moet de mogelijkheid hebben om sport te beoefenen, zonder discriminatie van welke aard dan ook en in de geest van de Olympische gedachte. Dit vereist wederzijds begrip in de geest van vriendschap, solidariteit en fair play.

Hoewel het hier niet om een openlijk protest van Google gaat, is de link onmiskenbaar. Ook de Russische Google-pagina is aangepast.2 reacties

Een miljardenbedrijf met talloze aandeelhoudersbelangen dat even een politiek statement maakt tegen kastnicht Putin. Google, ik neem mijn pet weer eens voor u af.
Sneu weer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).