Google Reply genereert automatisch replies voor je

Niet meer nadenken, alleen drukken
Nu hoef je zelf nooit meer na te denken!

Hoewel moderne technologieën het mogelijk maken om altijd in contact te staan met iedereen om je heen, is het soms ook even fijn als je wat rust hebt van je telefoon en alle bijkomende sociale verplichtingen. De testversie van Google’s reactie op je Whatsapp-verslaving is nu beschikbaar voor Android 7.0 en nieuwer.

Dat meldt XDA Developer in een blogpost. De app kwam vorige week aan het licht en speelt volledig in op de telefoonverslaving van de moderne mens. De app moet slimme opties voor reacties geven op berichten als jij even geen tijd hebt om te reageren, of snel even een respons moet sturen.

De app kijkt naar de context van het bericht en neemt die informatie mee voor een passende reactie. In de bovenstaande afbeelding krijgt de gebruiker bijvoorbeeld automatisch de optie om zijn locatie te delen met iemand, als diegene vraagt waar hij is. Als iemand ‘je bent leuk’ tegen je zegt, genereert Google Reply automatisch ‘jij bent leuk!’ voor je.

Reply zal beschikbaar zijn voor populaire chat-apps zoals Twitter, Hangouts, Facebook Messenger, Skype, Slack en natuurlijk Whatsapp. De app komt in plaats van de gebruikelijke notificaties van chat-apps te staan, waar je op basis van verschillende factoren een voor jou bedachte reactie kunt selecteren. Het gaat overigens behoorlijk ver, want Google laat geavanceerde machine learning-algoritmes los op ogenschijnlijk simpele gesprekken.

Woorden zoals ‘dringend’ kunnen een alert voor je triggeren, de app kan door middel van je agenda/kalender zien of je al dan niet in een vergadering zit of op een begrafenis bent. Het zou zelfs zo ver gaan dat de app detecteert of het onveilig is om te reageren (als je aan het rijden, fietsen of rennen bent) of dat je aan het slapen bent.

Om de app te gebruiken moet je Google wel toestemming geven om je notificaties te lezen. Uiteraard belooft het bedrijf dat ze geen gespreksinformatie of iets dergelijks opslaan, maar een beetje sketchy is het wel.

Meer lezen over Google? In dit artikel beschrijven we hoe je de reeds verwijderde ‘bekijk afbeelding’-functie op Google Afbeeldingen weer terug kunt krijgen. Ook is het miljardenbedrijf bezig met een eigen adblocker, die eerlijk om moet gaan met (niet opdringerige) advertenties. Alsof dat nog niet vernieuwend genoeg is, is Google ook nog eens bezig met een eigen console.

Foto’s @DylanRaga/XDA Developers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *