Google scant dagelijks 6 miljard apps op virussen

Auteur: , 2 Reacties
Google scant dagelijks 6 miljard apps op virussen

Zijn Android-smartphones vatbaarder voor virussen, omdat het relatief eenvoudig is om apps in de Play Store te krijgen? Nee, aldus Google.

Google gaf vandaag een nieuw rapport over de veiligheid van Android vrij. Daarin is te lezen dat de zoekgigant wereldwijd dagelijks 6 miljard Android-apps op 400 miljoen apparaten controleert, op zoek naar applicaties die het niet zo nauw nemen met jouw veiligheid. Je kunt dus wel stellen dat Google erg grondig onderzoekt wat er op jouw smartphone of tablet gebeurt.

Installeer je alleen apps via Google Play, dan is de kans bijzonder klein dat het misgaat: in het afgelopen jaar raakte slechts 0,15 procent (1 op de 666) van alle apparaten besmet. Installeer je ook apps buiten Google Play om, dan loopt het aantal besmettingen op naar 0,5 procent (1 op de 200).

Google zet steeds meer in op de veiligheid van zijn gebruikers. Zo is het in Android 6.0 mogelijk om per app te bepalen tot welke informatie je toegang geeft. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat Facebook in je telefoonboek kan bladeren en hoeft Twitter niet altijd te weten waar je bent.2 reacties

één op de 200 is besmet.
Lijkt mij tijd dat bedrijven komen met een beleid om droids te weigeren op hun kantoren.
@martinus: NEE, dat staat er niet. 1 op de 200 die BUITEN de Playstore worden geinstalleerd.
Oftewel, mensen downloaden iets buiten de reguliere methode om en installeren dat op eigen risico dmv de beveiliging zelf HANDMATIG uit te zetten.

Voor de Apple users, je zou op een iphone eerst de boel moeten jailbreaken en dan installeer je een gedownloade app.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).