Google schiet kansloze Italiaanse internetters te hulp

Het scheelt in ieder geval opslaggeheugen
Als zelfs de millennials in je land geen fatsoenlijke wachtwoorden kunnen bedenken…

Wil je dat je accounts op het internet niet makkelijk te hacken zijn, dan is het van belang om fatsoenlijke wachtwoorden te gebruiken. Natuurlijk moet je deze teksten wel weten te herinneren, waardoor een wachtwoord bedenken nogal lastig kan zijn. In Italiƫ hebben ze daar echter lak aan en zijn er weinig moeilijke wachtwoordtermen te vinden.

Zo blijkt dat zelfs de meeste millennials in ItaliĆ« hetzelfde wachtwoord aanhouden voor meerdere accounts. Ook denkt een verrassend groot aantal dat de Italiaanse term voor ‘wachtwoord’ een veilige slot op de deur is van zijn of haar internetaccount(s). Mede hierdoor vindt Google het nodig om in te grijpen.

De tech-gigant gaat namelijk de samenwerking aan met Italiaanse autoriteiten om de digitale generatie van het land kennis bij te brengen over het beveiligen van gegevens op het internet. De speciale Google workshops vinden plaats op 5 verschillende universiteiten in het land.

Het is te hopen dat Google de Italiaanse jeugd nog wat kan leren wat betreft internetveiligheid. Aangezien hackers op het web steeds slimmer worden, is het een logische stap dat de digitale generatie goed voorgelicht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *