Google slaat $400mio stuk op artificial intelligence-bedrijfje

Google slaat $400 miljoen stuk op artificial intelligence-bedrijfje
In de overnamedrift van de zoekmachinegigant heeft Google het bedrijf DataMind overgenomen. Een piepjonge onderneming die zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie. Eerst robotbouwer DARPA, nu een toko die dingen voor zichzelf kan laten denken. What could possibly go wrong?

Project van Larry Page

Google zou aan Re/code hebben laten weten dat het voornamelijk om een talent acquisition ging, waarbij het bedrijf wordt gekocht vanwege de kundige werknemers, en daar 400 miljoen dollar voor hebben neergelegd. De Financial Times vindt dat aan de bescheiden kant, en houdt het erop dat CEO Larry Page, die persoonlijk betrokken was bij de overname, maar liefst 500 miljoen dollar heeft neergeteld voor de Londense start-up van ruwweg drie jaar oud.

E-commerce

Wat DeepMind precies doet? Ze omschrijven zichzelf als een bedrijf dat algoritmes bouwt voor simulaties, e-commerce en games. Het Britse bedrijf zou ongeveer 50 personeelsleden hebben en recentelijk 50 miljoen dollar aan financieringsgeld hebben opgehaald. Nu is alles voor Bassie, pardon, Google.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *