Google Stadia-controller blijkt voorlopig toch niet zo geweldig

Auteur: , 3 Reacties
Mwa niet zo geweldig

Een beloofde functie lijkt wat vertraging mee te krijgen.

In aanloop naar Google’s games streamingdienst Google Stadia waren we het er redelijk unaniem over eens: Stadia wordt een revolutie voor de game-industrie. Dat geldt nog steeds voor de dienst zelf, maar de controller die je kunt gebruiken (afhankelijk van je pakket krijg je hem er zelfs bij) blijkt toch niet zo geweldig te zijn als in eerste instantie beloofd werd.

Google’s mysterieuze Stadia controller bleek een zeer handige toevoeging aan de dienst te zijn. Niet alleen zou je games kunnen streamen naar zo’n beetje ieder scherm in je huis, je zou ook op al die schermen draadloos kunnen spelen met de speciale controller. Dat klopt bij nader inzien niet helemaal.

Bij de release, zo spotte 9to5google in de onderstaande video, werkt die controller daarentegen niet echt draadloos. Alleen als je het ding via een Chromecast Ultra verbindt met een TV werkt hij draadloos, maar op alle andere schermen zul je in elk geval direct na de launch een USB-C-kabel tevoorschijn moeten toveren.

Dat conflicteert een beetje met berichten die we eerder hoorden, over een Google Stadia controller die direct via Wi-Fi met Google’s servers zou verbinden. Het miljardenbedrijf vertelt tegen TheVerge dat het in eerste instantie wil zorgen dat de TV-ervaring perfect is en dat connectie met smartphones en PC’s via Google’s eigen servers (dus niet via Bleutooth) komt later.

In de praktijk betekent dit dat mensen in november (wanneer Stadia voor de Founder’s Edition uitkomt) alleen draadloos op een TV kunnen spelen. Gelukkig krijg je bij het pakket van €129 een controller en ook een gratis Chromecast Ultra, dus op de TV zit je in elk geval gebakken. Een gratis versie komt in de loop van 2020 uit. Dan kunnen spelers dus zónder hardware (en zelfs zonder Stadia controller) de dikste games naar hun schermen streamen, onder andere een van de beste games ooit gemaakt.3 reacties

“en ook een gratis Chromebook Ultra”

Chromecast* :P
Oef, was het maar zo’n feest. Thanks, aangepast!
Maakt ansich weinig uit want je kunt ook de Xbox of PS4 controller gebruiken en dat zijn wel prima controllers.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).