Google Stadia: de ‘Netflix van games’ is hier

Google Stadia: de 'Netflix van games' is hier
Uiteraard wil ook Google een graantje meepikken.

Een videostreamingdienst is passé. Netflix is gigantisch, Amazon Prime groeit en ook Apple en Disney gaan het proberen op dit vlak. Je kunt gerust stellen dat die markt verzadigd is geraakt. Als techbedrijf die toch iets met streaming wil doen moet je het anders aanpakken. Google doet dit door de aankomende goudmijn in vorm van gamestreaming aan te boren.

Het techbedrijf lanceert Stadia. De aankondiging deed Google op het Game Developers Conference in San Francisco. Stadia moet de “Netflix voor games” gaan worden. Het on-demand aanbieden van games voor publiek dat een abonnement heeft lopen. Google beperkt zich niet tot één apparaat. Of je nu een mobiele gamer bent, een PC-masterrace figuur of een Apple-fanboy: het is de bedoeling dat Google voor al deze platformen games gaat aanbieden door middel van streaming.

Ik voel je scepticisme en dat is logisch. Gamen is immers geen serie kijken op Netflix. Google zegt echter een ervaring te bieden alsof je de game fysiek in handen hebt. Oftewel: 4k (in de toekomst tot 8k) gamen met 60 FPS en HDR.

Google wil van Stadia ook een interactief platform maken. Dit betekent dat ontwikkelaars in de toekomst de kans krijgt om eigen games aan te bieden op de streamingdienst. Kijk een trailer van een game op YouTube en aan het einde van de video krijg je de mogelijkheid de game te kopen én te spelen via Stadia. Klinkt best wel tof.

Omdat YouTube van Google is zal de videodienst van groot belang zijn bij Stadia. Via YouTube zal het bijvoorbeeld mogelijk worden om middels een Stadia community streams te kijken van andere gamers.

De Amerikaanse techgigant lanceert Stadia nog dit jaar in de Verenigde Staten en Europa. Het is nog niet bekend wat gebruikers voor de streamingdienst moeten gaan betalen.

[gv data=”Q_dggN2rN3A”][/gv]

3 reacties

  • @lekkaah: Hetzelfde als video streaming. (nog steeds heftig indrukwekkend!!)
   De vraag is nu stabiliteit, Netflix laat af en toe toch een buffer icoontje zien…op 500/500 fiber.
   En reken er maar op dat serieuze competitieve games voorlopig gewoon geen optie gaan zijn.
   Ik heb berichten over 166mhz input delay gehoord.
   Desalnietemin kan ik niet wachten! En voor 9,99 wil ik ook best een proefkonijn zijn de eerste maand.
   Het helpt de service, en ik weet op al mijn apparaten waar ik voorlopig aan toe ben.
   Ik ga het dan ook bij zoveel mogelijk verbindingen (van vrienden/familie / gratis spots etc) proberen!
   Digitaal gaan we, en zijn we ook al. Dit is niet veel anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *