Google stoot apparaten met Android 4.3 en ouder af

Google stoot apparaten met Android 4.3 of ouder af
Vanaf deze maand begint Google aan een grote Android-zuivering. Alle Android-versies van 4.3 en ouder zijn niet meer welkom.

Dit kreeg Android Police via een fabrikant te horen. Het uitroeien van alle oudere Android-versies betekent dat nieuwe smartphones, tablets en andere systemen met Android 4.3 of ouder, geen toegang meer krijgen tot Google-diensten als Play Store, Google Now, Gmail en Google Maps.

Op 1 februari zwaaide Google de Android-versies 2.3, 3.x, 4.0 en 4.1 al vaarwel. Google zet de eerstvolgende deadline op 24 april. Dan stoppen ze met de ondersteuning tot en met Android 4.2. Vanaf eind juli is ook Android 4.3 niet meer geaccepteerd en zal alleen nog Android 4.4 ondersteund worden.

Deze strategie gebruikt Google overigens voor het eerst. Met het uitroeien van de oudere Android-versies wil Google de diversiteit in actieve apparaten met verschillende besturingssystemen beperken. Hierdoor zijn nieuwe updates en diensten van Google voor een groter publiek interessant.

Nog geen reacties

  1. @azenomei @mstiic je huidige telefoon/tablet blijft gewoon werken hoor, maak je maar geen zeggen.

    Deze maatregel heeft alleen betrekking op nieuwe telefoons/tablet die fabrikanten op de markt willen brengen. Als een fabrikant een nieuwe telefoon/tablet op de markt wil brengen inclusief Google apps zoals de Play Store dan moeten ze goedkeuring hebben van Google.

    Om die goedkeuring te krijgen (voor nieuwe toestellen) stelt Google straks dus als vereiste dat minimaal Android 4.4 wordt gebruikt.

    Voor bestaande apparatuur heeft deze maatregel geen enkel effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *