Google stopt Android updates voor 2 Nexus toestellen

Nexus 6
Na dik twee jaar ondersteuning houdt Google het voor gezien bij de twee voormalige vlaggenschepen.

Enkele uren geleden maakte Google officieel bekend dat de Android Nougat 7.1.2 Public Beta voor haar eigen Pixel-toestellen beschikbaar is. Tegelijkertijd meldde het bedrijf aan Droid Life dat de Android softwareondersteuning voor zowel de Nexus 6 als de Nexus 9-tablet officieel stopt bij Android 7.1.1.

Hoewel de Android-ondersteuning ‘slechts’ 2,5 jaar heeft geduurd bij beide apparaten, komt deze beslissing zeker niet uit de lucht vallen. Op Google’s eigen supportpagina valt namelijk te lezen dat er geen software-updates gegarandeerd konden worden voor beide toestellen na oktober 2016.

De Android 7.1.1 update voor de Nexus 9 kwam echter nog afgelopen december uit en diezelfde Nougat-update voor de Nexus 6 in januari 2017, waardoor je zou kunnen stellen dat Google er meer moeite voor heeft gedaan dan dat het bedrijf officieel had beloofd volgens haar eigen richtlijnen.

Ben je in het bezit van een van deze toestellen, wees gerust: Google blijft gegarandeerd beveiligingsupdates ontwikkelen voor de twee apparaten tot en met oktober 2017. Desondanks is het vrij pijnlijk om te zien dat de softwareondersteuning zo vroeg stopt (zeker in vergelijking met iOS) voor twee apparaten die op een pure versie van Android draaien.

Nog geen reacties

  • @turbobrick: Hoezo als eerste? Bij een android telefoon van een andere fabrikant (Samsung, Sony, HTC) mag je blij zijn als je na 2 jaar uberhaupt nog de update naar 7 hebt gekregen. Deze Nexus telefoons zitten al op de allerlaatste 7.1 versie voordat de support na 2,5 jaar is gestopt.
   Dan ben je met je oude telefoon nog steeds verder vooruit dan met een nieuwe(!) Samsung Galaxy S7 die net in de afgelopen weken de 7.0 update heeft ontvangen.

   • @madmarky: Er is heel wat verandert in de laatste tijd en we zien dat andere merken inmiddels langer supporten of neigen die kant op te gaan dan Google zelf terwijl dat altijd een pluspunt was en samen met stock android de enige selling points waren.
    Op hardware gebied was het vaak net niet en de prijs is al sinds jaren geen pluspunt meer.

    Sure, bijv. Samsung is wat later met de update naar 7 maar het boeit weinig mensen. Ze krijgen de update en de kinderziektes zijn eruit.
    Bovendien hadden Samsung users al jaren bepaalde zaken die sinds 7 pas beschikbaar zijn.
    Security updates verlopen ook al meer als een jaar prima met maandelijks updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *