Google stopt met scannen van studenten Gmail accounts

Google stopt met scannen van studenten Gmail accounts
Via Google ‘Apps for Education’ konden leerlingen en leraren via hun eigen school gebruik maken van bijvoorbeeld een Gmail account. Deze accounts werden altijd gescand door Google zelf, tot vandaag.

Via de blog van Google maakte ze vandaag bekent dat er een einde komt aan het scannen van de mails. Dit doen ze uit angst voor een rechtszaak die mogelijk zou worden gestart na een aanklacht van studenten vorig jaar.

De studenten en leraren kunnen gratis gebruik maken van de apps van Google en er worden ook geen advertenties getoond. De mails van bijna 30 miljoen gebruikers werden gescand om mogelijk advertenties via andere diensten van Google te tonen.

In een onlangs verschenen update van de voorwaarden van Gmail werd juist melding gemaakt dat Google alle mails scant. Deze mails werden om dezelfde reden gescand als bij de ‘Apps for Education’ accounts. Bram Bout, de directeur van Google for Education, zegt in zijn laatste blog post dat het scannen van mails bij overheidsinstanties en bedrijven ook zal worden aangepast.

Of dit dan ook betekent dat wij als ‘gewone’ gebruiker straks ook niet meer bang hoeven te zijn dat onze mails worden gescand is niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *