Eindelijk, Google stopt met Google Glass

Google-Glass-Stopt
Google maakt een einde aan de publieke test van Google Glass, maar beweert dat de slimme bril nog niet dood is.

Naast het stoppen van het Explorer-programma, de publieke test van de bril, wordt de ontwikkeling van Google Glass binnen Google verplaatst naar een nieuwe divisie onder leiding van Tony Fadell, de topman van Nest (bekend van de slimme thermostaat). Het Explorer-programma begon in 2013, toen konden bètatesters een dergelijke bril aanschaffen en uitproberen. Het bleek vooral aan te slaan bij (bekende) nerds, maar de interesse bij het grote publiek bleef uit. Er was ook veel irritatie bij omstanders, vanwege het feit dat iedereen overal gefilmd kon worden. Zelfs op nerd-conventies zoals Comic-con werd de bril verboden.

Tony Fadell
Destijds was het project nog een onderdeel van het Google X-laboratorium, maar daar komt nu dus een einde aan. Wel blijft Google ontwikkelaars ondersteunen die aan apps voor de bril werken. Tony Fadell gaat de nieuwe divisie leiden en is niet de minste om op het project gezet te worden. Hij werkte vroeger bij Apple aan de iPod en iPhone, en hielp mee met de Nest-thermostaat.

Nu het huidige model niet meer te koop is, maar er blijkbaar nog wel gewerkt wordt aan het ‘project’, lijkt het logisch dat er binnenkort een nieuwe editie van de bril (of iets soortgelijks) wordt gepresenteerd. Hierover is echter nog niets bekend. The Wall Street Journal beweert wel dat we het nieuwe apparaat nog dit jaar te zien krijgen.

Nog geen reacties

  1. Heb de ophef rond dat lelijke ding nooit begrepen. Denk dat Google verdergaat met een andere wearable, waarbij de technologie van Glass kan worden hergebruikt.

  2. Google stopt dus helemaal niet met de Google Glass, ze gaan hem gewoon anders inzetten. Ik kan goed begrijpen dat het publiek vreest voor z’n privacy, constant door iedereen gefilmd worden vindt niemand leuk.

    Maar er zijn natuurlijk genoeg toepassingen mogelijk voor zo’n fantastische technologie. Denk maar aan de medische wetenschap, ruimtevaart, mining, en andere werkgebieden waar bereikbaarheid een probleem is. Ook defensie is waarschijnlijk zeer geïnteresseerd…

    • @Esprit_de_Flandre: Ik heb ook interesse als particulier. Gefilmt wordt je toch wel overal. Een fel rood lampje lost dat op. Wat ik vooral erg interessant vind zijn de mogelijkheden van augmented reality, denk bijvoorbeeld aan waypoint navigatie. De mogelijkheden zijn eindeloos en gemak dient de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *