Google Street View brengt Japans spookeiland in beeld

Google Street View brengt Japans spookeiland in beeld
Cool. We gaan weer oude gebouwen doorzoeken op verborgen parels. Google heeft haar Trekker-camera’s namelijk een episch voormalig werkeiland opgestuurd.

Het Japanse Hashima is een eiland dat in 1890 door Mitsubishi werd gekocht om er steenkool uit zee te kunnen winnen. Het eiland werd omringd door een betonnen beschermmuur, en op het land zelf ontstond een krakkemikkige stad waar werklui bivakkeerden. Met 83.500 arbeidjapanners per km² was het ooit een van de dichtstbevolkte gebieden op aarde. Totdat steenkoolwinning in de jaren zeventig overbodig werd (iets met olierevolutie) en de laatste inwoner er in 1974 zijn biezen pakte. Sindsdien is het verlaten…

In 2009 ging het eiland weer open voor toeristen, en vooral: filmmakers. Onder meer Skyfall (2012) werd er deels geschoten bevat scenes waarbij de omgeving is geïnspireerd op het gebied, evenals Battle Royale II: Requiem. Dit verlaten & vergeten stukje Japan is nu in beeld gebracht door de rugzakcamera’s van de Amerikaanse advertentieboer (dit soort figuren).

Hieronder het filmpje van de making-of. Bekijk Google Street View op Hashima HIERRR.

[gv data=”c5kmKO_gGsc”][/gv]

Over die cameratassen gesproken: Google wil ze gaan uitlenen aan toeristische instanties om zo snel en goedkoop meer stuff in beeld te brengen op Street View. Het eerste project: Hawaii.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *