Google test compleet nieuw ontwerp voor Gmail

Gmail logo
Google test momenteel een volledig nieuwe versie van haar emaildienst, speciaal ontworpen om op elk schermformaat te werken, zonder functionaliteit te verliezen.

Het nieuwe design, dat uitlekte via Geek.com, oogt een stuk overzichtelijker dan de huidige lay-out van Gmail, waarin je te maken hebt met categorieën, tabs, favoriete berichten en labels. Google geeft je nog steeds de mogelijkheid berichten in te delen op categorie en zorgt er met een nieuwe sidebar voor dat alles eenvoudig terug te vinden is. Om de sidebar zo clean mogelijk te houden is ook Hangouts verplaatst. De chatdienst van Google vind je nu aan rechterkant.

De testversie van Gmail

Google lijkt ook van plan een aantal nieuwe functies toe te voegen aan zijn e-maildienst. Zo wordt het mogelijk in de stijl van de bekende Mailbox-app reminders in te stellen voor je berichten en kun je taken doorsturen naar je contactpersonen. De ontvanger kan direct aangeven of hij of zij op dat moment in staat is de taak uit te voeren. Denk daarbij aan het maken van een boodschappenlijstje of het afronden van een project op de werkvloer.

De testversie van Gmail

Het staat nog niet vast dat Google deze functies daadwerkelijk gaat implementeren. De internetgigant test namelijk wel vaker nieuwe functies onder een selecte groep gebruikers. Gezien de grootte van deze restyle lijkt het ons echter ondenkbaar dat Google de nieuwe lay-out niet doorvoert.

Eén reactie

  1. Volgens mij is elke verandering van de Gmail lay-out een verbetering. Ik kan er maar niet aan wennen. Ik had altijd 3 verschillende accounts lokaal onder Thunderbird in beheer, maar sinds dat Microsoft de update naar Windows 8.1 er uit heeft gedaan, lukte het lokaal synchroniseren niet meer en ben ik gedwongen de web lay-out te gebruiken. Waardeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *