Google test mogelijk nieuwe versie Google Glass

Google Glass
Dit blijkt uit gelekte FCC-documenten.

We dachten allemaal dat het toch eigenlijk wel over was voor deze vreemde gadget, maar dat blijkt toch niet het geval. Uit gelekte FCC-documenten blijkt dat Google zeer waarschijnlijk een tweede versie van Google Glass aan het testen is. Dat blijkt uit een vondst van DroidLife. Specificaties: 5GHz and 2.4GHz WiFi, Bluetooth LE, en het model is genaamd ‘GG1’.

Vroeger boden documenten van de keuringsinstantie meer informatie, maar men is beducht geworden op dit soort leaks. Maar bepaalde informatie, bijvoorbeeld over de schadelijkheid voor de mens, is nog steeds openbaar, vandaar de WiFi en bluetooth-informatie.

Hoe weten we eigenlijk dat het hier om Google Glass gaat? Dat zit zo (en is best interessant). De FCC eist dat bedrijven aangeven waar zij het keurmerk gaan plaatsen en hoe dat eruit komt te zien. Door te beschrijven waar het komt kan de lezer van het document natuurlijk ontdekken om welk product het gaat. Maar Google kiest er hier voor gebruik te maken van de zogenaamde 2014 E-label act, die het mogelijk maakt het keurmerk niet op het fysieke product, maar in de software te verstoppen. En de documenten geven aan dat het keurmerk bereikt kan worden door ‘naar links en rechts te scrollen op een rechthoekig display’.

Uiteraard is er nog niets bekend over release of prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *