Google tikt 25 miljoen af voor exclusieve domeinnaam


Het aantal domeinnamen breidt steeds verder uit, maar gelukkig heb je tegenwoordig meer keuze dan alleen .nl.

Bedrijven betalen steeds meer geld om bepaalde namen vast te leggen. Zo ook Google. De zoekgigant had zijn zinnen gezet op het .app-domein, maar had tijdens de veiling van de extensie te maken met flinke concurrentie. Onder andere Amazon toonde namelijk interesse. Google trok desondanks aan het langste eind, al is dat niet zo verwonderlijk: het bedrijf betaalt 25 miljoen dollar voor .app.

De veiling werd georganiseerd door de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers. Zij zijn verantwoordelijk voor de extensies en gingen in 2011 akkoord met de toevoeging van een aantal nieuwe varianten. Naast .nl en .com zul je binnenkort daarom ook websites zien die eindigen op .bank, .tech of .sport.

3 reacties

  1. Na de Google-glass, de tweede misstap van Google en zo zal het wel doorgaan en beetje bij beetje brokkelt het Monster af, naar wat het ooit was, niets. Over 20 jaar is Google uitgefeest en bestaan aan de ruïnes nog, als herinnering aan wat ooit was. een Megalomaan bedrijf, die dacht dat aandacht en verbondenheid via advertentie en verkoop te koop was, maar helaas, zit de echte wereld anders in elkaar.

    • @Orichy: Tweede misstap? Google heeft al veel misstappen gemaakt. Dat krijg je als je innovatie opzoekt. En dat werkt. Een misstap kost je dan wel een paar miljoen, de paar projecten die een succes worden leveren miljarden op. Overigens ben ik niet overtuigd dat dit of de Glass misstappen zijn, en volgens mij zal Google over 20j dus nog steeds bestaan, groter dan ooit. Autonome auto’s, intelligente computersystemen, medische research (ja, zijn ze heel erg mee bezig), ongebreideld internet, etc…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *