Google Titan sleutel verkrijgbaar: dit kun je ermee

Google Titan sleutel verkrijgbaar: dit moet je weten
Vergroot je online veiligheid met deze sleutel van Google.

Het Amerikaanse techbedrijf heeft de nieuwe Titan Security Key beschikbaar gemaakt voor iedereen. Via de Google store kan de sleutel worden gekocht voor 50 dollar. Het aankooppakket voor die 50 dollar bestaat uit een USB-sleutel, een Bluetooth sleutel en diverse aansluitingen.

Met de Titan Security Key is het mogelijk om online accounts beter te beveiligen. Denk aan je profiel op Facebook of Dropbox. De sleutel was eerst exclusief verkrijgbaar voor Google Cloud klanten, maar nu heeft het techbedrijf de Titan Security Key ook beschikbaar gemaakt voor reguliere consumenten. De sleutel dient als extra veiligheidsmiddel (2SV) bij het inloggen van een account. Het is een veiliger alternatief op bijvoorbeeld het ontvangen van een SMS’je of het gebruik van een app. Zo kun je ook veilig inloggen zonder het gebruik van een smartphone. Bovendien hebben anderen op geen enkele manier de mogelijkheid om in te loggen op je account, tenzij ze de sleutel in handen krijgen.

De nieuwe Titan Security Key is nog niet opgenomen in de Nederlandse Google Store. Op dit moment is tevens niet bekend of dit nog wel gaat gebeuren in de nabije toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *