Google toont nieuwe testversie van Project Ara [video]

Project-Ara-testversie
Een gloednieuw prototype van de modulaire smartphone Project Ara moet dit jaar nog in Puerto Rico op de markt komen. Daarna volgt (hopelijk) de rest van de wereld.

Google toont al een hele tijd conceptfoto’s en video’s van hun modulaire telefoon, maar de stappen die ze gisteren maakten tijdens een speciale persconferentie brengen het toestel ineens een stuk dichterbij. Zo werd niet alleen een nieuw prototype onthuld en gedemonstreerd, maar liet Google ook weten dat Puerto Rico als eerste aan de beurt komt om met de smartphone aan de slag te gaan.

Spiral 3
Het prototype, de Spiral 3, ziet er in ieder geval al een stuk meer uit als een telefoon die daadwerkelijk op de markt kan verschijnen. Tijdens de persconferentie liet Google weten dat de Spiral 3 hetzelfde of zelfs beter en krachtiger is dan de meest moderne smartphones van het moment.

Project-Ara-Prototype

Bovendien moet de batterij een dag lang meegaan, en als dat niet zo is, kun je er altijd heel gemakkelijk een nieuwe instoppen. Dat is immers het voordeel van een modulair toestel. Ook ondersteunt hij nu 4G, en is er een nieuwe camera voor ontwikkeld die een stuk beter is dan de vorige. Ook is er alles aan gedaan om de snelheid van het toestel te verhogen.

Waarom Puerto Rico?
Puerto Rico mag als eerste met de testversie aan de slag omdat het volgens Google het perfecte milieu is om de telefoon te testen. De bevolking daar gebruikt massaal mobiel internet, waarbij zo’n 75% van al het internetgebruik op een mobieltje plaatsvindt. Om het ideale testmilieu compleet te maken, verschilt het aantal populaire goedkope en duurdere smartphones die daar gebruikt worden enorm.

[gv data=”intua_p4kE0″][/gv]

Ook liet Google zien hoe je jouw eigen modules volledig naar eigen smaak kunt vormgeven. Deze zogenaamde Dye Sublimation maakt het mogelijk om de modules in full colour af te drukken, zodat je jouw eigen foto of plaatjes erop kunt zetten voordat je ze bestelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *