Google-topmannen ontlopen drie maanden celstraf

Google-topmannen ontlopen drie maanden celstraf
Een filmpje op Google Video toonde in 2006 hoe een autistisch jongetje in Italiƫ werd mishandeld door vier mede-scholieren. Voor een Italiaanse rechtbank was dit genoeg reden om drie Google-topmannen te veroordelen voor drie maanden cel.

Gelukkig besluit de Italiaanse Hoge raad nu dat Google als tussenpersoon niet aansprakelijk kan zijn voor dit soort uploads. Het hoofd van juridisch zaken David Drummond, privacychef Peter Fleischer en de voormalig financiƫle Google-baas George Reyes zijn blij met de uitspraak.

Uiteraard heeft Google wel de plicht om alle uploads te monitoren en dit soort video’s direct te verwijderen. Dat laatste gebeurde wel erg laat, pas na 2 maanden werd de video verwijderd.

De video van de mishandeling zorgde voor veel ophef in Italiƫ. In de eerste instantie werd Google door de ouders van het mishandelde jongetje aangeklaagd. Zij trokken de aanklacht in, maar deze werd door de openbaar aanklager doorgezet.

De uploader kreeg uiteindelijk 10 maanden taakstraf en ook omstanders van de mishandeling kregen een taakstraf opgelegd.

Nog geen reacties

  1. Mijn kind is mishandeld. Ik ga direct het bedrijf wat de video host aanklagen -_-.
    Misschien kun je beter achter de dader en uploader aangaan. Maar ja, die hebben waarschijnlijk geen miljarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *