Google trakteert Nexus gebruikers op veiligheidscadeautje

Nexus 5X en Nexus 6P
Een genereus gebaar van de techgigant.

Android updates zijn normaal gesproken een doorn in het oog voor gebruikers die erg gesteld zijn op het verkrijgen van de nieuwste patches. Op enkele uitzonderingen na is het vaak maanden wachten voordat je een updatenotificatie op je scherm ziet staan. Eveneens is de ondersteuning van veiligheidsupdates vaak na ongeveer 2 jaar wel klaar. Google bewijst echter dat het ook anders kan.

Het bedrijf heeft namelijk de garantie van beveiligingsupdates voor de Nexus 5X en Nexus 6P verlengd tot november 2018, twee maanden langer dan voorheen vastgelegd was. De wijzigingen zijn terug te vinden op de Google Nexus support pagina, waar Droid Life deze verandering opmerkte.

Google doet dit echter niet om de verkoop van de twee smartphones een impuls te geven; zowel de 5X als de 6P zijn in 2016 al uit de Google Store gehaald. Een Google woordvoerder wilde aan Android Police ook niet kwijt wat precies de reden is van deze plotselinge verlenging.

Het huidige beleid van Google is om haar smartphones drie jaar van veiligheidsupdates te voorzien, geteld vanaf het moment dat ze in de Google Store zijn verschenen of 18 maanden nadat ze voor het laatst verkocht zijn (welke optie de garantie het langst maakt is van toepassing). Misschien dat de tech-gigant binnenkort de updateperiode nog een keer verlengt als ze er weer zin in hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *