Google Translate-app vertaalt live tekst op camerabeelden

Auteur: , 3 Reacties
Google Translate app realtime vertalen

Dat is handig! Richt de camera van je smartphone op bijvoorbeeld een menukaart en de Google Translate-app vertaalt 'm voor je terwijl je ernaar kijkt.

Google werkt momenteel aan een leuke uitbreiding voor hun Translate-app. Daarmee moet het straks mogelijk zijn om camerabeelden van je smartphone realtime te vertalen. Wanneer je de camera ergens op richt, zal de tekst die in beeld verschijnt direct “automagisch” worden vertaald.

Techniek van de app Word Lens die eerder dit jaar door Google werd overgenomen wordt ge├»ntegreerd in Google’s vertaal-app. Vooralsnog kan er uitsluitend realtime vertaald worden van en naar het Engels met de talen Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch en Spaans. Ondersteuning voor meer talen en taal-combinaties zal een kwestie van tijd zijn.

Nieuw is ook dat de app automatisch de taal kan herkennen van gesproken tekst, zonder dat vooraf is aangegeven in welke tekst gesproken zal worden. Voor wanneer de nieuwe Android versie van Google Translate zijn opwachting maakt is nog niet bekend. Evenmin of de nieuwe functionaliteit ook zal worden toegevoegd aan de iOS versie van de app. (via: androidpolice)3 reacties

Been there, done that. Zit al weer jaaaaaaren in Bing Translate op Windows Phone. Next.
@taan: wauw, vet!

ontopic: dit is echt reuze handig als je op vakantie bent, hulde.
@revstars-net: Geen idee hoe het met Google Translate zit, maar bij Bing Translate kan je offline taalpakketten downloaden, kost het je op vakantie ook nog geen data.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).