‘Google troost Nexus gebruikers met Pixel features’

Nexus 6P
De moord op de geliefde Nexus-serie is gebruikers bepaald niet in de koude kleren gaan zitten.

De komst van de nieuwe Google Pixel-toestellen betekende tegelijkertijd ook het einde van de Nexus-lijn. De eigenaren van deze populaire smartphones, die zich onderscheiden door hun schone Android-versie, lijken de dupe te zijn geworden van het ambitieuze project van Google. Dat Google Android updates stopt bij twee populaire Nexus-apparaten wordt ook niet in dank afgenomen.

Gelukkig is er voor gebruikers met een Nexus 5X en Nexus 6P goed nieuws: volgens Stephen Hall van 9to5Google komt de Google Assistant van de Pixel binnenkort naar beide Nexus-vlaggenschepen. De opvolger van Google Now moet het makkelijker maken om bepaalde zoekopdrachten in te geven en als het ware ‘gesprekken’ met je smartphone aan te gaan.

Google Assistant is niet de eerste Pixel-feature die hoogstwaarschijnlijk naar Nexus-toestellen komt. Zo is de Nexus 5X onlangs voorzien van een ‘vingerafdruk swipe’, een feature waarmee je door over de vingerafdrukscanner te sliden ook het snelle notificatiescherm opent.

Mochten de Nexus-smartphones daadwerkelijk de beschikking krijgen over de Google Assistant, dan breekt Google hiermee haar eigen belofte. Tijdens de introductie van de Google Pixel en Pixel XL beloofde het bedrijf namelijk dat de Google Assistant uitsluitend voor Pixel-toestellen beschikbaar zou komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *