Google+ verslaat Twitter. Wanneer volgt Facebook?

Google+ Facebook Twitter
Zijn er dan toch mensen die gebruik maken van het sociale netwerk van Google? Het lijkt er wel op.

Onderzoeksbureau GlobalWebIndex komt eens in de zoveel tijd met hun eigen onderzoek naar het gebruik van social media wereldwijd. Als we deze cijfers mogen geloven dan zou Google Plus inmiddels op ruim 340 miljoen ‘actieve’ gebruikers zitten en dat is net iets meer dan de 288,4 miljoen actieve gebruikers die Twitter zou hebben. Uiteraard staat Facebook nog onbedreigd bovenaan met bijna 700 miljoen actieve gebruikers.

Hoe betrouwbaar deze cijfers zijn? Dat blijft altijd lastig in te schatten. Bedrijven en onderzoekers hanteren namelijk zeer uiteenlopende definities van het feit ‘actieve gebruiker’. Zo is bijvoorbeeld iemand die nooit op facebook.com komt, maar wel op sites komt met Facebook plug-ins in de ogen van Facebook een ‘actieve gebruiker’.

Omdat alle cijfers uit dit onderzoek op dezelfde manier zijn verkregen (dmv enquetes) zijn ze beter met elkaar te vergelijken dan de cijfers die Facebook, Google en Twitter zelf verstrekken. Opvallend is dat G+ vooral goed lijkt te scoren op het vlak van activiteit. Hoe dat komt? Wellicht omdat mensen beter kunnen bepalen wat ze met wie delen? Of misschien heeft Google+ wel de voorkeur omdat er geen (irritante) advertenties te zien zijn.

De periode waarmee onderstaande cijfers worden vergeleken is juni 2012. (via: businessinsider.com)

GlobalWebIndex Facebook Google Twitter

Nog geen reacties

    • @Jantje_555: een ‘probleem’ is wel dat (te)veel mensen het (nog) zien als een 1 op 1 alternatief/kopie van Facebook. Iets wat het juist niet is.

      Als je het al met een ander netwerk wil vergelijken dan is het eerder een mix van Facebook & Twitter. Het feit dat alles functie van Google die je (waarschijnlijk) toch al gebruikt samen worden gebracht is, in mijn ogen, een groot voordeel. Hoe minder accounts en inlogcodes ik heb hoe beter. Overal ben je als consument ‘het product’ tegenwoordig dus dan zit ik liever bij zo min mogelijk partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *