Google vertelt je hoe ziek je bent

Auteur: , 1 Reactie
Goh, wat gaat de techniek toch hart. Ha-ha

Last van ziektevrees? Google laat je voortaan weten of er iets mis is met je, en verkoopt deze data door hoe ernstig het is.

Volgens Google zoeken we massaal op gezondheidsklachten. Eén van de redenen waarom de zoekmachinegigant al geruime tijd een database met ziektebeelden heeft. In een blogpost laat Google weten dat ze in samenwerking met een team van doktoren het aantal ziekten in deze database hebben verdubbeld. Hierdoor moet het makkelijker worden om op te zoeken wat je mankeert en wat de ernst is.

Google toont de info van ruim 900 aandoeningen ook op een meer visuele manier en laat voortaan PDF-knop zien, om alle info direct te kunnen printen. Een verzoek van veel dokters, aldus Google.

Google vertelt je hoe ziek je bent

De info is momenteel alleen beschikbaar in U.S. Engels, maar Google hoopt dit snel uit te breiden naar meer regio’s.1 reactie

Lijkt mij een goede zaak. Veel mensen zoeken het toch al dan kunnen ze beter een verantwoord antwoord krijgen dat samen gesteld is door doktoren en Google dan door een of ander vaag forum. Hoewel het natuurlijk nooit een echte diagnose is kan het wel een indicatie zijn of reden om wel of juist niet naar de dokter te gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).