Google verwijdert populaire launcher in Google Play

Populaire launcher verdwijnt
De handelingen van Google roepen veel vragen op.

Fabrikanten die smartphones ontwikkelen met Android-software houden ervan om hun product herkenbaar te maken. Ze passen de natuurlijke Android-software vaak aan via een eigen ‘schil’ om zich te onderscheiden. Denk aan TouchWiz van Samsung of EMUI van Huawei. Ben je niet erg gesteld op een van deze launchers, dan heb je met de Google Now Launcher een overzichtelijk en schoon alternatief in Google Play.

Maar heb je nu nog steeds geen Now Launcher op je toestel staan, dan moet je snel zijn; Android Police meldt namelijk dat de applicatie aan het einde van het eerste kwartaal in 2017 uit de app-winkel van Google gehaald wordt. Met meer dan 50 miljoen downloads is het allerminst een mislukte launcher te noemen, dus vanwaar deze opmerkelijke actie?

Het lijkt erop dat Google de Google Now Launcher overbodig vindt worden, aangezien het speciale Google Now Panel integreerbaar is op vrijwel alle launcher-apps, waaronder die van Sony en Samsung. Wil je alsnog een schone versie van Android, dan raden we je aan om Nova Launcher te installeren.

Het verwijderen van de Google Now Launcher betekent niet automatisch dat de nieuwe Pixel Launcher beschikbaar wordt voor alle Android-smartphones. Al met al maakt Google zich binnen korte tijd niet echt populair bij Android- en vooral Nexus-gebruikers.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *