Google ‘waarschuwt’ gebruikers voor gemis Fortnite

Auteur: , Geen reacties
Fortnite: geleide raketten komen terug

Bijzonder pijnlijk voor de techgigant.

Google waarschuwt haar Android-gebruikers dat er geen Fortnite Battle Royale in de Play Store aanwezig is. Zoek je in de app-markt van Android naar Fortnite, dan zie je een melding van Google met de volgende tekst: ‘Fortnite Battle Royale van Epic Games, Inc is niet beschikbaar op Google Play.’ Dit waarschijnlijk ter herinnering aan gebruikers, om zo geen nepversie te installeren.

Het zal namelijk niet voor het eerst zijn dat er een copycat van een populaire applicatie te vinden is in de Play Store. Iedereen die Fortnite wil spelen op haar smartphone, zal in plaats daarvan naar de site van Epic Games moeten gaan om de APK te kunnen downloaden.

De reden om Fortnite niet uit te brengen in de Play Store is natuurlijk een financiële. Google heeft namelijk recht op 30 procent van alle app-aankopen van apps die in de Play Store staan. Gezien de grote populariteit van Fortnite is Epic Games ervan overtuigd dat ze geen Play Store nodig hebben voor haar mobiele gameversie.

Fortnite is op dit moment nog niet beschikbaar voor iedereen. Het spel is op dit moment een paar dagen exclusief voor recente Galaxy S- en Tab S-toestellen. Later deze maand komt het spel beschikbaar voor een select aantal smartphones.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).