Google: “We gaan apparaten niet hacken omdat FBI dat wil”

Sundar Pichai schaart zich achter Tim Cook
Het is zeldzaam, maar Google-topman Sundar Pichai heeft vandaag laten weten dat hij achter de open brief van Apple-baas Tim Cook staat.

Cook publiceerde zijn brief gisteren naar aanleiding van de kwestie rond de FBI en versleuteling. De inlichtingendienst wil graag versleutelde informatie op een iPhone inzien, omdat dit toestel is gebruikt bij de aanslag in San Bernadino, waarbij in december 14 doden vielen. Apple weigert daar echter bij te helpen, zelfs als het gaat om een terrorist.

Cook schreef woensdag dat Apple niet mee zal werken met de FBI, ook niet nu de rechter heeft besloten dat het bedrijf dat wel moet doen. Pichai heeft via Twitter hetzelfde standpunt ingenomen. “De brief van Tim Cook is enorm belangrijk. Als bedrijven hieraan meewerken, dan zetten we de privacy van onze gebruikers op het spel.”

“We beveiligen onze producten zo goed mogelijk om informatie veilig te houden. We geven overheden alleen toegang als de wet bepaalt dat het noodzakelijk is, maar het is iets heel anders om van bedrijven te eisen dat ze het mogelijk maken om de apparaten en informatie van hun gebruikers te hacken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *