Google-werknemer bespaart geld door te leven in truck

Auteur: , 29 Reacties
Google kantoor

Apartementen in San Francisco zijn nu eenmaal niet goedkoop.

De 23-jarige Brandon (hij vertelt zijn achternaam liever niet) vertrok deze lente van Massachusetts naar San Francisco, voor zijn nieuwe baan als software engineer bij Google. Hij besloot geen duur kamertje te gaan huren, maar kwam op het idee in een truck te gaan wonen. Toen hij stage liep en in een appartement met twee slaapkamers sliep, kostte hem dat zo’n $2000 (!) per maand.

“I realized I was paying an exorbitant amount of money for the apartment I was staying in — and I was almost never home. It’s really hard to justify throwing that kind of money away. You’re essentially burning it — you’re not putting equity in anything and you’re not building it up for a future — and that was really hard for me to reconcile.”

Voor $10.000 heeft hij echter deze Ford uit 2006 gevonden, waarin hij zo lang kan slapen als hij wil. De minimalistische inrichting bestaat uit een bed, kledingrek, en kastje. Wassen kan hij zich op het werk.

Truck Google

De verzekering kost hem $121 per maand, elektriciteit gebruikt hij niet en Google betaalt zijn telefoonrekening.

Brandon houdt zijn belevenissen in de truck bij op een blog, dat hij ‘inside the box’ heeft genoemd (de ondertitel: ‘home is where you park it’).29 reacties

Jullie lopen achter zeg… Ik las dit nieuws zo’n 3-4 maanden terug…
@mrniesoe: ik ook maar desondanks blijft het best stoer!
@mrniesoe: ‘gisteren’
@mrniesoe: retro!
Dan heeft ie zijn truc(k) ondertussen bijna terugverdiend.
Wie neemt er in zn eentje ook een appartement met 2 slaapkamers? Verschillende vrienden van me wonen met hun vriendin in een 1 slaapkamer appartement en dat is ook prima te doen
Viel me ook op dat er daar wel erg veel Campers in mountainbike view staan. Ik kan het me erg goed voorstellen, in het weekend een appartement aan het strand, door de week bij de baas:)
Kom op nou, wat een debiel verhaal. Moet ik nou geloven dat iedereen die geen 2k per maand aan huur kan Lappen daar, het met slapen in een auto moet doen? Give me a brake…
Wat een debiel verhaal. Moet ik nou geloven dat iedereen die geen 2k per maand schuift daar, het moet doen met wonen in een truck? Come onnnn..
Veel geld voor zo’n oud hok!
Voor $10.000 kun je toch ook wel een knap campertje kopen?
En het is niet eens komkommertijd!
Die kerel verdient 160.000,- dollar bruto en geen geld om een huis te kopen?
@civicfk3: In San Fransisco is een flinke woning bubble aan de gang. Het advies wat vrijwel iedereen daar krijgt op dag 1 is om een huis te kopen omdat de prijzen sky-rocketen. Een koophuis is dus ook heel duur.
Dus je zit meteen vast aan een dure hypotheek, wil je dat bij je eerste baan in de eerste paar maanden?
Waarom koop je dan niet gelijk een echte camper. Lijkt me toch wat comfortabeler
@undifined1: Maar kamperen mag niet overal, dus een vrachtwagentje is een mooie stealthy oplossing. Bovendien is de ruimte praktischer als je geen keuken of badkamer nodig hebt. (Bij Google kun je gratis eten).
Dan was je nooit op AB terecht gekomen, maar in ‘bejaarden en hun camper’. Of je dat wilt…..
De huizen zijn daar ook verschrikkelijk duur. Ze huren daar ook meestal met meerdere een huis. Blijkbaar heeft hij geen vrienden.
Maar waarom koop je een truck en geen camper ??
via Android app
@hummer95: vermoedelijk omdat binnen de stadsgrenzen verboden is om op parkeerterreinen te overnachten. Met een camper heeft de popo je in dat opzicht nogal snel in de smiezen lijkt me zo.
Ik kan het mij wel voorstellen gezien die prijzen, maar je wilt toch ook gewoon je eigen privé hebben? Op de bank een avondje Netflix kijken, of wat vrienden uitnodigen, dat soort dingen. Doet hij dat dan allemaal op het Google hoofdkantoor?

Nee, zo’n baan bij Google had en die dure huur niet kan/wil betalen, zou ik dan liever op zoek gaan naar een of meerder leuke huisgenoten en de huursom delen. Dan houd je je werk en privé tenminste een beetje gescheiden.
@Edge: Als je bij Google werkt en carriere wilt maken heb je geen 9 – 5 baan. Die mensen werken 15 uur op een dag. Bovendien komt hij daar misschien niet vandaan en heeft hij geen vrienden of gaat ie liever naar vrienden toe dan dat hij ze thuis ontvangt.
Verder heeft hij in het vrachtwagentje al gauw 10 m2 voor zichzelf. Dus prima ruimte voor een bed, bank, tv. Ik vind het geen gekke oplossing. Zeker als je bedenkt dat je makkelijk 20/30k bespaart in een jaar. Prima startbedrag op de huizenmarkt.
@lemster: zit je alleen met riolering en electriciteit in de problemen
Ook op zoek naar een kamer voor mijn stage daar begin komend jaar, vreselijk duur die bay area. En ook gedeeld kost altijd meer dan $1000. Daar tegenover staat wel dat ik mij niet kan voorstellen dat hij zich die huur niet kan veroorloven, stagevergoedingen en salarissen zijn nogal riant.
@xyberborg: hij kan het wel betalen maar vind het zonde geld. En hij heeft groot gelijk.
Hoezo moet je bij een advertentie verkoper als Google eigenlijk op kantoor werken? Kan dat niet vanuit huis?
@mashell: Google doet een hoop meer dan advertenties verkopen. In een team werken met thuiswerkers is ook niet te doen.
@lemster: Wij kunnen in een team werken met mensen in meerdere landen. Dat kan Google ook. En ja Google doet meer, alles om gebruikers profielen te maken die ze inzetten bij de verkoop van de advertenties. Want het enige waar Google geld aan verdiend zijn die advertenties.
Er zijn zoveel mensen in de VS die in een truck of zelfs een auto wonen…

Deze kerel kiest er bewust voor om te besparen maar er zijn zat mensen daar die helemaal geen keuze hebben. Nee zo geweldig is het allemaal niet daar.

Wel vind ik dat we in NL ook het recht moeten krijgen om in een camper oid te wonen want de huurmarkt is gelegaliseerde diefstal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).