Google werkt aan een tablet met 3D-visie

Google werkt aan een tablet met 3D-visie
Google werkt onder Project Tango aan een techniek waarmee je je omgeving in kaart kan brengen. Niet alleen met een telefoon, binnenkort ook per tablet.

Volgens de Wall Street Journal werkt Google aan een tablet die gedetailleerde 3d-foto’s van objecten en omgevingen kan maken. Het zou volgens onbekende bronnen gaan om een 7-inch model, met twee camera’s aan de achterzijde, ondersteund door een aantal infrarood dieptesensoren. De de geavanceerde software kan 250.000 keer per seconden berekening uitvoeren, waardoor de tablet altijd weet waar hij is.

Bekijk je omgeving in 3D

Wat je ermee kan? Wel, de 3D-informatie kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een deel van je huiskamer te scannen en daar een gameomgeving van te maken. Ook kun je virtuele meubels in je huiskamer plaatsen om te kijken of het past in de rest van je interieur. Of denk aan een geavanceerde navigatiehulp voor blinden en slechtzienden.

4.000 stuks

Google is van plan om vanaf volgende maand 4.000 van deze 3d-vision-tablets te produceren. Hij houdt dus nog wel even de status ‘concept’, je hoeft hem dan ook niet snel naast de Nexus 5, Nexus 7 en de Chromecast in de Play Store te verwachten.

Hieronder een video over de Project Tango-telefoon die Google laatst presenteerde:
[gv data=”Qe10ExwzCqk”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *