Google werkt aan KITT voor in de auto

Google werkt aan KITT voor in de auto
Enkele maanden nadat Apple Carplay lanceerde is Google in een vergevorderd stadium voor een besturingssysteem de auto aangekomen. Een systeem dat intern aangeduid wordt als KITT, maar niet op het dashboard van je auto zal worden getoond. Waar wel?

In tegenstelling tot CarPlay, dat een diepe integratie met met de UI van een infotainmentsysteem kent, moet het systeem van Google een aparte functie op Android-telefoons worden, zo meldt Android Police. Uit hun informatie blijkt dat Google ook aan een always-on-functie werkt. Je telefoon luistert in deze KITT-modus altijd mee, en zodra je een zoekopdracht geeft – waarschijnlijk door eerst ‘OK Google’ te scanderen – zal KITT het antwoord opzoeken en desgewenst voorlezen of in een read-it-later-map stoppen, zodat je je ogen op de weg kunt houden.

De zoekfunctie activeren kan ook door met je hand over het scherm te zwaaien. Alles met de notie dat je niet naar je telefoon hoeft te kijken om de functie te gebruiken. De functionaliteit zou ook in staat zijn om notificaties en zoekresultaten voor te lezen, of om direct een actie uit te voeren (speech-to-text).

Volgens Android Police krijgt de KITT-functie een zwarte achtergrond en een overzichtelijke, rustige lay-out. Op basis van hun bronnen maakten ze onderstaande render:
Google werkt aan KITT voor in de auto

Wanneer Google’s KITT wordt gepresenteerd is nog iet bekend, maar mogelijk horen we er op ontwikkelaarsconferentie Google I/O eind juni meer over.

Nog geen reacties

  1. Blijft leuke ontwikkeling die voice commands, Aleen dat “okay google” zal er in Nederland niet zo snel inslijten. “Cortana” is cool, maar te lang. Wat dat betreft heeft Apple het gemak met “siri” of nog beter zou zijn, helemaal geen naam aan je device.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *