Google wil een vliegveld bouwen

Google-vliegveld
Google wil gaan uitbreiden, en niet alleen op virtueel gebied. Larry Page, CEO van Google, wil een hyper efficiƫnt vliegveld bouwen.

Een jaar geleden heeft Page alle kopstukken van Google bij elkaar verzameld, om te kijken wat Google 2.0 moest gaan worden. Welke (wereld)problemen moesten en konden aangepakte worden? En welke zouden Google een nieuwe richting op kunnen sturen?

Google X
Dit begon al met Google X, een onderzoekslab dat onder andere bezig is met zelfrijdende auto’s. Volgens Page was dit blijkbaar nog niet genoeg wat transport betreft, dus zou hij nu dolgraag het vliegveld van de toekomst ontwerpen en realiseren.

Vliegvelden zouden niet efficiƫnt genoeg zijn, en daarom voor onnodige problemen zorgen. Hoe dit opgelost kan worden is niet bekend, daar is Page heel geheimzinnig over. Maar dat is niet alles. Het liefst zou Google een complete modelstad maken, waar dat vliegveld mooi op aansluit.

Google 2.0
Dit vertellen bronnen die dichtbij Page staan aan The Information. Hoewel het natuurlijk nog allemaal wilde plannen zijn, geeft het wel aan dat Google meer wil worden dan een service op je smartphone en computer. Google 2.0 wil zich nog meer in het dagelijks leven vestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *