Google wil satellieten gaan gebruiken voor internetaanbod

Google wil satellieten gaan gebruiken voor internetaanbod
Een investering van minimaal 1 miljard dollar moet Google eigen maken van een batch internetsatellieten.

Volgens de Wall Street Journal steekt Google minimaal 1 miljard dollar in een project om 180 satellieten de ruimte in te schieten. Het doel? Internet naar afgelegen gebieden brengen, zoals ze dat ook van plan zijn met ballonnenproject Project Loon. Maar Google wed niet op één paard, aldus bronnen tegen de zakenkrant, en wil daarom ook hardware de ruimte in schieten.

De satellieten zouden afkomstig zijn van O3b Networks, waarvan de oprichter, Greg Wyler, Google gaat helpen om het plan te verwezenlijken. Hij komt aan het hoofd te staan van het team dat het project uitvoert. De O3b-satellieten zouden momenteel nog 700 kg wegen, uiteindelijk moet dat teruggebracht worden naar 100 kg voor Google’s internetdoeleinden. Ze worden ook in een lagere baan rond de aarde gebracht dan reguliere satellieten.

Naast satellieten en ballonnen heeft Google mogelijk nog een troef achter de hand om écht iedereen ter wereld van speciaal Google-gereguleerd internet te voorzien: drones. Onlangs nam Google drone-fabrikant Titan Aerospace over, dat zich specialiseert in zonne-energie-powered drones die belachelijk lang in de lucht kunnen blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *