Google wil van wachtwoorden af

Google wil van wachtwoorden af
De tijden van een ouderwets wachtwoord met minimaal zoveel letters en een X aantal cijfers danwel vreemde tekens is voorbij. Google heeft er genoeg van.

De internetgigant heeft zich namelijk aangesloten bij de FIDO Alliance, een samenwerking van bedrijven (o.a. PayPal, Lenovo) die met alternatieven voor het ouderwetse wachtwoord op de proppen proberen te komen. Maar niet alleen dat, ze proberen ook om een geheel nieuwe standaard voor de markt te introduceren.

Google is in ieder geval blij om toe te treden tot de alliantie:

“Joining the FIDO Alliance is a great way to increase industry momentum around open standards for strong authentication. We look forward to continuing our current development work on strong, universal second-factor tokens as part of a new FIDO Alliance working group.”

Enkele alternatieven die onderzocht worden zijn bijvoorbeeld stem- en gezichtsherkenning, maar ook een simpel USB-stickje met een token kan volstaan. Of wat te denken van het eenmalige wachtwoord? Of Near field communication (NFC)? Mogelijkheden genoeg, maar welke het meest praktisch is, is nu aan de FIDO Alliance om uit te zoeken.

Welk wachtwoordalternatief heeft voor jullie de voorkeur?

Nog geen reacties

  • @CasperH: Vingerafdruk is ook k.., voor als je geblesseerd ben, of zelfs je vinger kwijt ben.
   Gewoon wachtwoorden houden, men heeft hier al heel vaak en goed overnagedacht, maar blijkbaar probeert men iedere keer weer opnieuw het wiel uit te vinden.
   Zeker zolang er geen “Eureka” moment is geweest, dan lekker met wachtwoorden blijven werken.

 1. biometrische beveiliging daar heb ik schrik van, want ze hakken gewoon je vinger af.
  een USB stick verlies je of hacken ze en NFC is via draadloze overdracht dus dat kunnen ze ook weer onderscheppen, een paswoord invoeren via een toetsenbord is dan ook weer onveilig als er een keylogger aan de PC op bv een cybercafe zit.

  veiligste is om een code in te geven die dan een gratis sms stuurt naar je mobiel die dan opzich weer een code geeft die je opnieuw ingeeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *