Google wil wachtwoorden vervangen door ‘chip’

Google YubiKey Neo
Google is druk aan het testen met een chip die je wachtwoord moet vervangen op termijn. De chip die je hierboven ziet kan je via USB of NFC als het ware als een sleutel gebruiken om toegang te krijgen tot je Google account op je computer, laptop, telefoon of tablet.

Deze chip, of token, is bedacht door het bedrijf Yubico en heet YubiKey NEO. Sinds begin enkele maanden is Google dit systeem intern uitgebreid aan het testen en volgens Google zou het voor een veel beter bescherming zorgen:

“We believe that by using this token we’ve raised the standard of security for our employees beyond what was commercially available,”

Nadelen zijn uiteraard dat je altijd die chip bij je moet hebben, want anders kan je niet inloggen. Ook zit je er niet op te wachten dat iemand anders je chip in handen krijgt, want dan hebben ze gelijk toegang tot je e-mail en andere informatie. Uiteraard kan je na verlies/diefstal de chip wel van afstand uitschakelen.

Misschien dat de vingerafdrukscanner van Apple dan een beter oplossing is. Je vingers heb je immers altijd bij je en raak je ook niet zo snel kwijt over het algemeen. Google is samen met onder andere PayPal en Lenovo ook in de FIDO (Fast Identity Online) alliantie bezig om oplossingen te vinden voor die verdraaide wachtwoorden. (via: wsj.com)

[gv data=”W7if0FW12D0″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ze zijn gek!

    Chip kapot = gegevens onbereikbaar en vervangen zal wel weer een week of twee gaan duren. Kun je ondertussen wel mooi op vakantie

    Chip in andere handen en je reageert niet snel genoeg = gehackt account en alsnog alles kwijt

    Dagje lekker naar het strand, chip vergeten in je zak …

    De vingerafdrukoplossing van Apple wordt door beveiligingsexperts ook al met de grond gelijk gemaakt. Je wilt gewoon niet dat biometrische informatie op een mobiel opgeslagen wordt, en al helemaal niet in ‘de cloud’.

    Als je zelf niet kunt verzinnen waarom niet adviseer ik je om per direct over te gaan op pen en papier, want dan ben je gevaar voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *