Google wil websites ook offline laten werken

Google-service-workers
Als het aan Google ligt, gaan websites zich meer gedragen als apps, die ook zonder internetverbinding gewoon blijven functioneren.

Om dit te realiseren is de zogenaamde ‘Service Workers’ techniek bedacht. Dit staat websites toe om data lokaal op te slaan (zoals apps dat nu ook al doen), zodat je volledige pagina’s uit je cache kunt laden als je 3G of wifi wegvalt. Het gaat hier dan natuurlijk wel om een verouderde versie van de website, maar Alex Russel, software engineer bij Google, is er duidelijk over: “We willen liever iets laden dan niets.”

Altijd sneller
Een bijkomend voordeel van Service Workers is dat alle websites iets sneller laden, omdat de data lokaal wordt opgeslagen. De tijd van wachten op een grote afbeelding om te laden lijkt hiermee voorbij te zijn. Terwijl de rest van de website al op je scherm staat, zal de site tegelijk geüpdatet worden naar de meest recente versie.

Er moet nog flink aan Service Workers gesleuteld worden voordat we het in onze webbrowsers kunnen gebruiken, maar als je nu al meer wilt weten, kun je hier de scriptie van Russel lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *