Google wil zelf zelfrijdende auto’s ontwikkelen

Google Driverless Car
Zoals je ongetwijfeld weet is Google al enkele jaren bezig met het testen van zelfrijdende auto’s die geen chauffeur nodig hebben. Tot nu toe deden ze dat door bestaande auto’s (Toyota Prius en Leuxs RX450h) aan te passen, maar dat gaat veranderen.

De afgelopen tijd heeft Google meerdere gesprekken gevoerd met grote automerken over het implementeren van hun technologie, maar die gesprekken bleken vruchteloos. Daarom is nu besloten om het zelf maar te gaan doen.

Google zou een soort van “robo-taxi”-dienst voor ogen hebben. Waarbij mensen die een auto nodig hebben er gewoon eentje kunnen oproepen zonder dat er daadwerkelijk een chauffeur in hoeft te zitten. Voor de ontwikkeling van deze auto zou Google samen willen werken met bekende toeleveranciers als Continental, Magna International en IBM.

De huidige auto’s die Google gebruikt kosten zo’n $150.000 per stuk en door de boel zelf te ontwikkelen hoopt men die kosten te kunnen drukken. Overigens zou Google er nog steeds voor open staan om samen te werken met grote merken en kennis te delen. (via: jessicalessin.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *