Google wilde ‘slechts’ $10 miljard betalen voor WhatsApp

Google en WhatsApp
Blijkbaar was Google ook zeer geïnteresseerd in WhatsApp, maar ze hadden er iets minder geld voor over dan Facebook.

Gisteren werd bekend dat Facebook voor een bedrag van $19 miljard, opgebouwd uit cash en aandelen, het zeer populaire WhatsApp overneemt. De afgelopen maanden hoorden we al vaker geruchten over bedrijven die interesse zouden hebben in WhatsApp.

Het Amerikaanse Fortune brengt nu naar buiten dat Google onlangs $10 miljard geboden zou hebben, maar blijkbaar was dat niet aantrekkelijk genoeg voor de oprichters van WhatsApp. Het bod van Google was niet alleen lager, maar Jan Koum (CEO van WhatsApp) mocht ook niet plaats nemen in de Raad van Bestuur. Bij Facebook krijgt Jan Koum wel een plekje in het bestuur.

Een andere bron wist gisteren ook al te melden dat Google onlangs enkele miljoenen had geboden aan WhatsApp en daar hoefde ze maar één ding voor te doen: een seintje geven zodra WhatsApp begon met het houden van overnamegesprekken. Google wilde namelijk gelijk toe kunnen slaan als WhatsApp begon te praten over een overname. WhatsApp ging niet in op dat aanbod van Google en de overname door Facebook komt daarom waarschijnlijk als een volslagen verrassing.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *