Google’s computer kan beter gamen dan jij

Google-AI-Games
Google heeft een kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkeld, speciaal om videogames uit te spelen. Na wat oefening gaat hij zelfs mensen voorbij.

Het experiment is een onderdeel van het zogenaamde Deepmind Technologies van Google. Hiermee toont het bedrijf aan dat een kunstmatige intelligentie op dezelfde manier kan denken als het menselijk brein: complexe taken kunnen zelfstandig opgelost worden, als er maar genoeg tijd is om te oefenen.

Atari 2600
Volgens Google leerde de AI 49 spellen op de klassieke Atari 2600 te spelen, waaronder het bekende Breakout en Space Invaders. Door de laatste frames te analyseren, kwam het systeem te weten hoe effectief een bepaalde strategie was. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat er veel betere resultaten geboekt werden vergeleken met de gemiddelde menselijke speler.

Hieronder kun je zien hoe de computer in het begin Breakout speelde.

En hoe hij na een paar honderd potjes een stuk efficiënter is geworden.

Hoewel de computer zich tot nu toe gefocust heeft op videogames, is het doel van de onderzoekers om dit computerbrein verder uit te breiden, zodat het in de toekomst gebruikt kan worden om bijvoorbeeld auto’s zelfstandig te besturen. Laten we hopen dat ze de computer niet alleen Mario Kart laten spelen voordat hij de weg op gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *