Google’s internetdrones de komende maanden de lucht in

Project-Titan-Drone
Project Titan, de drones van Google die internet op moeilijk te bereiken plekken mogelijk maken, stijgen de komende maanden voor het eerst op.

Tijdens een presentatie op het Mobile World Congress, maakte Google’s Sundar Pichai bekend dat Titan later dit jaar haar eerste testvlucht uit zal voeren. Google kocht het bedrijf Titan Aerospace in april 2014, omdat de drones lange tijd in de lucht konden blijven zonder veel energie te gebruiken. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om internetverbindingen mogelijk te maken op plaatsen waar dit tot nu toe nog niet (of erg moeilijk) mogelijk was.

Nieuw model
Het Titan team werkt nu aan een nieuw model met een spanwijdte van 100 meter, dat zo min mogelijk weegt en op zonne-energie werkt. Het is belangrijk dat dit toestel goed op één plaats kan blijven zweven, zodat er een constant signaal naar de grond verzonden kan worden.

De drones kunnen in de toekomst gebruikt worden om gebieden tijdelijk van extra bandbreedte te voorzien, of gebieden alsnog van internet te voorzien als het plotseling offline is.

Project Loon
Pichai benadrukt dat Google project Loon nog niet vergeten is. Deze zwevende ballonnen streven een soortgelijk doel als Titan na, maar kunnen volgens Pichai perfect naast elkaar bestaan. Zo kan Loon gebruikt worden om een groot gebied te voorzien van een 4G-internetverbinding, terwijl Titan specifieke gebieden kan verbinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *