Google’s nieuwe Android One-smartphone heeft zelfs vingerscanner

Auteur: , 1 Reactie
GM 6

Google wil budgettoestellen maken met high-end specs.

Nieuws op het front van Google’s budget smartphonereeks. Phandroid laat namelijk weten dat het model GM6 (in samenwerking met General Mobile) namelijk zelfs een vingerscanner heeft. Hiermee moet de smartphone kunnen concurreren met high-end toestellen.

De GM6 zou een 5-inch scherm van 720p hebben. Het toestel bevat 3GB RAM, 32GB standaard opslag (uitbreidbaar), een 3000mAh batterij en een 8MP camera voor en een 13MP camera achter. Tot zover alle te verwachten aspecten van het toestel. Maar, nu blijkt, zal het toestel een vingerscanner hebben. Hiermee proberen Google en het Turkse General Mobile de Android One in de hogere klasse smartphones te tillen.

Android One
Niet alleen de klasse is belangrijk, want Google begon een aantal jaar geleden al met de ambitie om spotgoedkope smartphones te gaan maken. Dit is mogelijk omdat Android One een uitgeklede versie van het besturingssysteem is. Hierdoor is de software minder belastend voor het toestel, en kan Google Android One dus op goedkopere hardware draaien.

De GM6 heeft nog geen officiĆ«le prijs, maar het budget high-end toestel wordt ingeschat op een maximale prijs tussen de $100 en $200 dollar. Helaas zal Google’s nieuwe smartphone voorlopig niet in Nederland te krijgen zijn. Het miljardenbedrijf mikt namelijk op opkomende markten met hun Android One-reeks. De GM6 zal alleen in Turkije beschikbaar zijn. Wellicht dat Android One’s als de GM6 – als de verkoopcijfers meevallen – uiteindelijk ook de Nederlandse markt zullen bestormen.1 reactie

Turkije een opkomende markt noemen. LOL! dat zal die Anatolische grootheidsdenker flink op de (lange) tenen trappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).