Google’s Pixel C scoort aardig in benchmarktest

Google Pixel C
De nieuwe tablet van de zoekgigant moet van goede huize komen om de strijd aan te gaan met de iPad Pro en de Surface Pro 4. Gaat dat lukken?

Het is alweer even geleden dat de Pixel C werd aangekondigd. De tablet werd eind september aan de wereld getoond en zou 499 dollar gaan kosten in de VS. Wat voor hardware er precies schuilde onder de motorkap was altijd onbekend. Tot nu.

Een benchmark-site wist een exemplaar te verkrijgen en onderworp deze aan een test. Het resultaat is veelbelovend. De tablet draait op NVIDIA’s laatste Tegra X1, wat voor een boost in performance moet gaan zorgen. De single core is goed voor een score van 1.395 en de multi-core voor 4.345. Ter vergelijking: een Surface Pro 4 doet 2.947 en 6.008. De Pixel C zal 3GB aan RAM geheugen krijgen.

De 10.2-inch grote tablet is een regelrechte concurrent voor de iPad Pro. Ook de Pixel C zal in combinatie met een toetsenbord te gebruiken zijn. Dat laatste zal een aankoopbare accessoire worden van 149 dollar. De tablet zal later deze maand officieel worden gelanceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *