Google’s Project Ara telefoon kost slechts $50

Auteur: , 3 Reacties
Google Project Ara

Je moet deze telefoon alleen nog even zelf in elkaar zetten.

Project Ara, een modulaire telefoon, ontstond onder de vleugels van Motorola maar sinds kort heeft Google dit project in eigen huis gehaald. Motorola wordt verkocht aan Lenovo, maar het ATAP team (Advanced Technology and Projects) blijft gewoon eigendom van Google.

En het blijft hard werken aan het idee van een modulaire telefoon, onder andere met behulp van Dave Hakkens en zijn idee voor Phonebloks.

Het team achter dit project heeft nu bekendgemaakt dat ze er naar streven om een telefoon te ontwikkelen die slechts $50 kost. Op die manier hopen ze ook mensen in ontwikkelingslanden online te kunnen krijgen. Deze extreem goedkope telefoon zou alleen beschikken over WiFi en niet over mobiel internet, maar dat is later gemakkelijk aan te passen. Het gaat hier immers om een modulaire telefoon.

Google ATAP werkt naast Project Ara ook nog aan Project Tango en waarschijnlijk nog een heleboel andere interessante projecten. (via: time.com)
3 reacties

Wat een enorm gaaf project! Dit kan het customizen van je telefoon naar een nieuw niveau tillen. Zie bijvoorbeeld de camouflage variant uit de gallery.

Ik betwijfel echter of mensen vaak onderdelen zullen wisselen. Er zal altijd een favoriete setup zijn die bijna iedereen zal aanhouden.
@kromatic: Maar het feit dat het aanpasbaar is, is wel een hele grote toevoeging aan het huidige assortiment van telefoons. En dat een klein deel verandering doorvoert op zijn toetsel, zal misschien nog wel meevallen, als je bijvoorbeeld elk half jaar nieuwe verbeterde elementen kunt invoegen, waardoor je telefoon weer up-to-date is.
En wat als je bots op iets? Oh kud me processor is eraf gevallen. Mag ik jouwe effe lenen? Haha vind het wel wat dit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).