Google’s vliegende windturbine stijgt volgende maand op

google-windturbine
Na een aantal succesvolle tests gaat Google vanaf volgende maand windenergie verzamelen op een nieuwe manier: met een windturbine die in een klein vliegtuigje verwerkt is.

De windturbine van Google ziet er anders uit dan degene die je al kent. Door een klein vliegtuigje de lucht in te laten die middels een draad verbonden is met een laadstation, wordt er windenergie verzameld middels acht kleine propellers.

Op een hoogte van 450 meter maakt het vliegtuig constant cirkels, zodat de propellers de wind op kunnen vangen. In feite veranderen deze propellers zo in acht kleine windturbines die tot 600 kilowatt terug naar het laadstation sturen.

Jarenlang onderzoek
Google is al jaren bezig met het onderzoek naar deze vernieuwende manier van windenergie verzamelen, zo kochten ze in 2013 het bedrijf Makani Power die aan een soortgelijke techniek werkte. Google werkte dit verder uit zodat er meer energie uit gewonnen kon worden.

Tijdens de SXSW conferentie vertelde Google dat ze verschillende tests hebben uitgevoerd in de meest extreme windomstandigheden, maar dat geen enkel vliegtuig gecrasht is. Bekijk hieronder een video die de techniek van Google in actie laat zien.

[gv data=”GSYMHzgLLn8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *