GooPhone S5: schaamteloze kopie van de Samsung Galaxy S5

Goophone S5 vs Samsung Galaxy S5
Mogen we een klein applaus voor de snelheid waarmee het Chinese Goophone een imitatie van de Samsung Galaxy S5 in de markt wil zetten?

GooPhone, dat regelmatig kopieën van bekende telefoons maakt, is er deze keer snel bij. Twee dagen na de onthulling van de Samsung Galaxy S5 presenteren ze op hun site de Goophone S5, waarbij zelfs de naam 1-op-1 van de Koreanen is gestolen.

5-inch display

Qua specs doet Goophone het trouwens helemaal niet slecht. Hij draait op Android 4.2 en beschikt over een 5-inch display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het scherm is daarmee slechts 0,1 inch kleiner dan de S5 van Samsung. Een octa-core procesoor van MediaTek (MT6592) doet het rekenwerk en draait op een snelheid van 2 GHz. De Goophone S5 heeft 2 GB aan RAM aan boord en komt standaard met 32 GB aan opslagruimte, uit te breiden middels een Micro SD-kaart.

13 megapixel camera

Goophone hangt een 13 megapixel camera in de achterkant, waarmee ze onderdoen voor het origineel van Samsung, dat met een 16 megapixel exemplaar wordt geleverd. Aan de voorkant wordt een 5 megapixel exemplaar geplaatst. De accu heeft een capaciteit van 2800 MaH en achter de afneembare putjesachterkant á la Samsung Galaxy S5 is ruimte voor 2 simkaarten.

De prijs voor dit imitatiepsul? $299,99, ofwel €220 euro. En dat is niet duurr voor een 5 inch Android 4.2-toestel met toegang tot de Play Store. Wanneer Goophone ze gaat uitleveren is nog niet bekend.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *