GoPro brengt de Tour de France dichterbij dan ooit

GoPro brengt de Tour dichterbij dan ooit
De Tour de France is hét wielerevent van het jaar. De tourkaravaan trok de afgelopen twee dagen door Nederland, maar de honderdduizenden fans hadden voor het beste zicht beter thuis kunnen blijven.

GoPro is namelijk een samenwerking aangegaan met ploegenvereniging Velon en tourorganisator ASO. Dat moet unieke content op gaan leveren, want de camera’s filmen in de volgauto’s, bij de monteurs én op de fietsen zelf. Je kunt dus dichter bij de actie komen dan ooit mogelijk was.

Alle 22 ploegen die deelnemen aan de Ronde van Frankrijk gebruiken de GoPro’s, terwijl 8 teams elke etappe beelden zullen vrijgegeven. Als de techniek werkt is het ook de bedoeling om de beelden live te laten zien op de website van Velon. GoPro zoekt vervolgens de gaafste shots uit en maakt een compilatie, zoals je hieronder ook kunt zien in een video van vorig jaar.

[gv data=”X63m5r5jJlg”][/gv]

Het is overigens niet voor het eerst dat een grote wielerronde wordt vastgelegd met action cams. Dat gebeurde eerder al tijdens de Giro d’Italia, al werd daar nog gebruik gemaakt van allerlei verschillende merken, zoals Shimano en Garmin. Nu het grootste action cam-merk zich achter het initiatief heeft geschaard, zal de kwaliteit van de content ongetwijfeld alleen maar beter worden.

[gv data=”–ssgUFQeiI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *