GoPro HEROCast: livestreamen voor ‘slechts’ €7.000

GoPro laat gebruikers live streamen
Live streaming-apps als Meerkat en Periscope zijn op dit moment een enorme hype. GoPro wil graag een graantje meepikken en lanceerde vandaag daarom een eigen live stream-dienst.

Het gaat om de HEROCast en HEROCast Bacpac. Dit zijn twee draadloze HD-transmitters die je 7000 euro gaan kosten. Ja, je leest het goed: 7000 euro. Ze zijn dan ook niet voor iedereen bedoeld. GoPro heeft de HEROCast en HEROCast Bacpac voornamelijk uitgebracht voor professionele atleten die aan extreme sporten doen. Volgens GoPro zorgt de HEROCast ervoor dat het publiek een evenement nog intenser kan beleven.

Beide apparaten kunnen streamen in hoge kwaliteit (1080p) en 60 frames per seconde. Dat ga je met Meerkat en Periscope uiteraard niet redden. Daarnaast moeten de twee transmitters er natuurlijk voor zorgen dat je verbinding een stuk stabieler is dan met deze twee apps. Ze werken overigens alleen met de HERO3+ Black en de HERO4 Black, dus heb je een goedkopere variant, dan val je buiten de boot. Gebruikers moeten uitgaan van een batterijduur van 40 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *