GoPro is helemaal klaar met drones (en regels)

Auteur: , Geen reacties
GoPro stopt met drones

De fabrikant ziet geen toekomst in het onbemande luchtvaartuig.

GoPro heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als dé fabrikant voor camera-apparatuur om je wilde skivakanties, bungeejumps en alle andere wilde avonturen mee vast te leggen. Niet zo gek dat GoPro op de proppen kwam met haar eigen drone een tijdje geleden; een drone is namelijk ook een avontuurlijk stukje technologie.

Helaas is de GoPro Karma niet het succes geworden waar men op had gehoopt. Een samenloop van omstandigheden heeft ervoor gezorgd dat we niet massaal een Karma in huis hebben tegenwoordig. Het bedrijf maakte vandaag bekend dat de Karma voor nu de enige drone zal blijven die GoPro uit heeft gebracht.

De fabrikant zelf meldt dat de Karma het met een tweede plek op de markt voor consumentendrones het goed heeft gedaan, maar GoPro ziet de markt als ‘extreem competitief’. Bovendien zijn de steeds strengere regels rondom consumentendrones een bedreiging voor het succes van de apparaatjes volgens het bedrijf.

GoPro zal de Karma blijven verkopen totdat de huidige voorraad opraakt. Garantie en ondersteuning zal dus niet vervallen. De Karma-drone was eind 2016 gepresenteerd, maar werd al snel teruggeroepen en uit de markt gehaald nadat enkele exemplaren zichzelf spontaan uitschakelden. De herstart in 2017 heeft blijkbaar niet genoeg opgeleverd.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).