GoPro komt met eigen edit-app voor smartphones

GoPro komt met eigen edit-appHet monteren van een video is niet voor iedereen weggelegd en daar wil GoPro iets aan doen. Er zijn namelijk genoeg GoPro-gebruikers die niets met hun gemaakte videobeelden doen.

Als het aan GoPro ligt komt daar snel verandering in. Volgens TechCrunch is het bedrijf namelijk bezig met de ontwikkeling van een applicatie, waar gebruikers hun video’s mee kunnen monteren. Het videomateriaal kan direct vanaf een smartphone of tablet gemonteerd worden. Op dit moment zit de applicatie in de laatste testfase, dus de kans is groot dat de app tegen het einde van de zomer beschikbaar is.

Het uiteindelijke doel van GoPro is om een clouddienst te lanceren die automatisch de hoogtepunten van je video’s selecteert. De eerste versie van zo’n dienst wordt op dit moment al getest. De dienst zou niet alleen GoPro-materiaal kunnen analyseren, maar ook beelden die met andere apparaten zijn gemaakt. Verdere details zijn nog niet bekend.

Eén reactie

  1. Waarom zouden die gebruikers die nu niet editen op hun mobiele telefoon het straks wel gaan doen? Er zijn nu al voldoende tools om te editen.
    Ik heb een GoPro en edit met iMovie of Splice als ik even snel iets op mijn mobiele telefoon in elkaar wil flansen.
    Een echt filmpje edit ik wel ergens anders.
    In GoPro Studio mis ik een aantal zaken om echt lekker te kunnen editen, hopelijk wordt dat ook beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *