GoPro schrapt bestaande Hero-modellen, kondigt Hero 5 aan

GoPro Hero4
We schreven al eerder dat de introductie van de Hero 4 geen onverdeeld succes was en de uitgebreide range modellen zou de consumenten hebben verward, denkt GoPro. Daarom zegt het bedrijf bepaalde modellen te schrappen, op dezelfde dag dat er juist een gloednieuwe actioncam wordt aangekondigd.

Deze mededelingen komen van CEO Nick Woodman, die een toelichting gaf op de kwartaalcijfers van GoPro.

De Hero 4 Session werd de laatste tijd al aangeboden met fikse korting, omdat hij nu eenmaal niet aan bleek te slaan. De 4 Session blijft gewoon in het assortiment, net als de Hero 4 Silver en Black. Maar andere modellen, zoals de Hero, Hero+ en Hero+ LCD moeten het ontgelden.

De nieuwe camera zal Hero 5 heten (en dus niet Hero 4+ of een nieuwe Hero 4 session). Met de session-variant wil men wel verder gaan, of althans, met de kleine, vierkante variant van de GoPro. De Hero 4 Session zal nu de vol vervullen van instapmodel.

Over de Hero 5 zei Woodman: “It will be the most connected and convenient GoPro ever made.” Wat dit precies gaat betekenen is vooralsnog onduidelijk.

4 reacties

  1. gewoon schandalig ook die prijs

    gopro hero 4 session kost op de goprosite (van belgie) 220 euro en op de gopro site van global US 199 dollar dat is dus 177 euro, doe daar nog 20 euro taksen bij en dan zit je alsnog met een groot verschil…

  2. Er zijn reeds genoeg Aziatische actions cams die het evengoed tot beter doen als gopro voor minder dan de helft van de prijs.. En daarom verkopen ze minder.. mijn gopro’s heb ik verkocht en heb nu een aziatische versie die beter werkt naar mijn mening en alle gopro ascesoires passene erop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *