GoPro wil editen makkelijker maken

Cowabunga
Ooit wel eens een GoProfilmpje gekeken dat steeds maar hetzelfde bleef? Saai. Editen is het antwoord.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan om een gaaf filmpje van jezelf op het dak van een flat/tijdens het skiƫn of zoiets te maken. Doorgaans zit naar minutenlange beelden te kijken die eigenlijk alleen maar leuk zijn voor de maker zelf.

Probleem is dat je de filmpjes maar moeilijk onderweg kunt editen. Maar ja, je wil alles natuurlijk zo snel mogelijk delen. Als je ook maar iets moeilijkers dan knippen en plakken wilde doen, dan was het wachten geblazen totdat je weer thuis was.

Dat wil GoPro nu eindelijk eens gaan aanpassen. Was ook wel tijd, want hun markt (en het aandeel) is afgelopen jaar ingestort. Daarom hebben ze $105 miljoen aan cash en aandelen uitgegeven om twee nieuwe apps aan te schaffen.

Dankzij Replay en Splice, zoals de twee startups heten moeten dat verbeteren. Replay laat je op je telefoon makkelijk een paar clips uitkiezen en hij maakt er dan zelf een mooi filmpje van, met overgangen en alles. Splice laat je al die dingen handmatig doen.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het geheel ingebouwd gaat worden in het systeemvan GoPro, maar in ieder geval is Nicholas Woodman weer wakker geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *