GoT seizoen 8: Dit is wat we weten (release date en meer)

Emilia Clarke schittert wederom als de bloedmooie Daenerys
Verschillende castleden doen een boekje open over seizoen 8 van HBO’s hitserie.

Na de gedebatteerde seizoensfinale van seizoen 7 van de monsterlijke serie Game of Thrones was het eventjes stil rondom de draken, incest en een heleboel moord. In een aantal interviews onthullen castleden daarentegen wat sappige details over het achtste en tevens laatste seizoen van HBO’s moneymaker. Dit is wat we tot nu toe weten over het laatste seizoen van Game of Thrones.

Peter Dinklage
Volgens acteur Peter Dinklage (die de geliefde, maar in het laatste seizoen geconflicteerde Tyrion Lannister speelt) is het tijd dat de serie ten einde komt. In een interview met Variety stelt hij dat GoT geen welbekende serie-fout moet maken: “Het is tijd. Wat betreft het verhaal en wat betreft onze levens. Het is de perfecte timing om er een einde aan te breien. Sommige shows blijven te lang door gaan, het welbekende ‘jumping the shark’-ding.”

Dinklage refereert hiermee naar een fenomeen dat werd ‘uitgevonden’ door de show ‘Happy Days’ uit de jaren ’70. In een aflevering van het vijfde seizoen springt Fonzie met zijn waterski’s letterlijk over een haai heen. Dit was de eerste keer dat een serie, om maar kijkcijfers te genereren, zoiets absurds in het verhaal verwerkte. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil Tyrion best over een draak zien springen hoor…

[gv data=”t4ZGKI8vpcg”][/gv]

In hetzelfde interview heeft de Amerikaan het ook over het aankomende afscheid tussen hem en al zijn medespelers. “Het is bitterzoet wanneer de tijd is gekomen om afscheid te nemen. Dat is het droevige aan deze business, want je hebt te maken met ladingen fantastische mensen maar na een korte tijd moet je weer afscheid nemen en dat is altijd hartverscheurend. Zeker wanneer je meer dan een paar maanden met iemand hebt doorgebracht.” Dinklage werkt bijvoorbeeld al ruim 7 jaar met co-sterren Emilia Clarke, Lena Headey en Kit Harrington. Niet niks!

Het einde van seizoen 8
Verder wordt er (uiteraard) nog geheimzinnig gedaan over het laatste seizoen van de gerenommeerde serie. Zo geheimzinnig, dat de makers uit hun weg gaan om het einde van de serie niet uit te laten lekken. Ook zijn de plotlijnen nog niet bekend, mede omdat schrijver George R.R. Martin in onbekende maten betrokken is bij de productie van dit seizoen.

In onbekende maten? Jazeker, want na het einde van seizoen 6 was het geschreven materiaal definitief op. Martin neemt uiteraard alle tijd van de wereld om de boeken uit te brengen, maar HBO wil zo snel mogelijk door. Dat leverde al een hoop ietwat mindere momenten op in seizoen 7 en seizoen 8 zal hetzelfde lot moeten doorstaan. Wel wordt er regelmatig gesuggereerd dat Martin nog niet gepubliceerde stukken van zijn boek aan de showrunners geeft en zo hier en daar meekijkt met de productie.

Isaac Hempstead-Wright (Bran Stark) zegt in een interview met de Hollywood Reporter het volgende over het einde: “Het zal niet gaan zoals mensen willen. Het zal te vrolijk zijn voor sommigen, of juist te verdrietig, of ‘whatever’. Dat is onvermijdelijk met een einde… er zal daarna niets meer komen en die wetenschap zal velen dwars zitten.” Leuk en aardig, Bran, maar ik noem je gewoon de Night King hoor.

Releasedatum
Tot slot licht Maisie Williams a.k.a Arya Stark een tipje van de sluier op in een ogenschijnlijk irrelevant interview met Metro News. Hoewel het voornamelijk over een nieuw rol gaat, dropt ze daar eventjes dat seizoen 8 van Game of Thrones in april van 2019 uit gaat komen.

Volgens de Engelse actrice zijn de opnames in december van dit jaar klaar (hoewel eerder werd beweerd dat de zomer het eindpunt van de opnames zouden zijn) en wordt de eerste aflevering dus in april uitgezonden. Dat is overigens volledig in lijn met de eerste 6 seizoenen, die allemaal in maart of april uitkwamen. Alleen seizoen 7 kwam in juli uit.

Seizoen 8 zal slechts 6 afleveringen krijgen, wat voor vele fans misschien een teleurstelling is. Maar, niet getreurd, want iedere aflevering zal minstens 80 minuten (!) duren. Er doen zelfs geruchten de ronde dat er afleveringen van 120 minuten tussen zitten, dus verwacht wekelijks letterlijk kleine films vanaf april van 2019.

[gv data=”giYeaKsXnsI”][/gv]

Tot die tijd zullen we het met het bestaande materiaal kunnen doen. Gelukkig schreef ik vorig jaar een gigantische samenvatting van seizoen 7, inclusief alle plotlijnen en potentiële vervolgen in het aankomende seizoen. Ook kun je met de Game of Thrones Tabletop Miniatures Game de tijd doden tot de release van seizoen 8. Tot slot lees je hier alles over (het gebrek aan) aankomende spin-off series omtrent het universum van schrijver George R.R. Martin.

Screenshot trailer @HBO

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *